Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Masa migdałowa do ciast

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 8

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Migdały obieramy ze skórki i mielimy maszynką do mięsa.
  2. Cukier i cukier waniliowy mielimy na cukier puder.
  3. Mleko dajemy do garnka i gotujemy.
  4. Do osobnego garnka dajemy zmielone migdały, cukier i masło. Wszystko to zalewamy wrzącym mlekiem. Cały czas mieszamy, aby masło się rozpuściło.
  5. Jak masa będzie zimna to wlewamy kieliszek spirytusu i dokładnie mieszamy.
  6. Przygotowaną masę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Opis przepisu:

Masa migdałowa do ciast to przepis na pyszną masę, którą możesz przełożyć biszkopt, ciasto kruche, a nawet ciasto waflowe. Dodatek Cukru wanilinowego WINIARY sprawi, że każde ciasto nabierze pysznego, słodkiego aromatu. Przepis na tę wyśmienitą masę nie jest bardzo skomplikowany i warto mieć go zawsze pod ręką, na wypadek pojawienia się niespodziewanych gości.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?