Smalec wegetariański z ciecierzycy

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 10 godz. 20 min.

  • Porcje 6

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Suchą ciecierzycę zalałam na noc zimną wodą, Po kilkunastu godzinach zmieniłam wodę na czystą.
  2. Ziarenka ugotowałam do miękkości. Ugotowaną ciecierzycę zmiksowałam na gładko.
  3. Cebule drobno posiekane zrumieniłam na złoto na kilku łyżkach oleju. Do gotowej cebuli dodałam starte na grubych oczkach jabłko.
  4. Po chwili smażenia przyprawiłam szczyptą czosnku, pieprzem, solą i roztartym majerankiem. Na koniec dodałam zmiksowaną ciecierzycę i dokładnie wymieszałam.
  5. Po lekkim wystudzenia pasta jest gotowa do spożycia. Najlepiej smakuje pierwszego dnia.

Opis przepisu:

"Smalec" z ciecierzycy to pyszna pasta, która mimo skromnego wyglądu przekonuje do siebie wegetarian jak i potrafi mile zaskoczyć mięsożerców.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?