Sałatka warstwowa z mozzarellą

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek.
  2. Następnie białka i żółtka osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sałatę lodową pokroić, mozzarellę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy.
  3. W szklanym naczyniu układać warstwami: kukurydzę, majonez, mozzarellę, majonez, sałatę, majonez, białka z jajek, a na koniec żółtka oraz majonez.
  4. Całość posypać posiekaną natką pietruszki oraz solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Ulubiona sałatka z jajkami i mozzarellą, ale w nowym wydaniu? Oczywiście! Sprawdź przepis na nowatorską sałatkę warstwową z mozzarellą. Sałata, mozzarella, jajka i Majonez Dekoracyjny WINIARY to tradycyjne smaki, które możesz podać w nowy, atrakcyjny sposób. Wypróbuj nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?