1

2

Przepisy

Sałatka wielowarzywna

4/5 4 6 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 6 porcji

Pyszna wiosenna sałatka- same witaminy. Polecam.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę lodową opłukać, poczekać aż obcieknie i pokroić w kostkę. Papryki (czerwoną i żółtą) opłukać, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewkę opłukać i pokroić w cienkie talarki (dzieląc talarki na dwie lub cztery części). Ogórka, cukinię myjemy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przesypujemy do większej miski, całość delikatnie mieszamy (do momentu wymieszania wszystkich składników).
  2. Sosy do sałatek wymieszać z oliwą i wodą - dokładnie w kubeczku.
  3. Przygotowany sos przelewamy do miski z warzywami. Całość dokładnie mieszamy do momentu połączenia sosu z warzywami. Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do ładnej salaterki i wstawiamy na około 20 minut do lodówki. Sałatka idealnie skomponowała się do pierwszego grilla. Zdrowa i pożywna.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: