Płatki ryżowe na mleku z bananem

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 3

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka najlepiej aluminiowego opłukanego zimną wodą wlewamy mleko i wsypujemy cukry. całość możemy wymeszać. Dodajemy płatki ryżowe i wstawiamy na ogień.
  2. Gotujemy około 15 minut do uzyskania gęstej konsystencji- pamiętając o mieszaniu.
  3. Podawać można płatki ryżowe na wiele sposobów, gdyż wszystko zależy od naszych upodobań. Ta wersja jest z babanem pokrojonym w talarki.

Opis przepisu:

Płatki ryżowe na mleku z bananem to doskonały pomysł na śniadanie, które doda ci wiele energii o poranku. Do mleka dodajemy także Cukier wanilinowy WINIARY, a całość tuż przed podaniem dekorujemy pokrojonym w plasterki bananem, choć płatki ryżowe na mleku możesz zajadać także z innymi ulubionymi dodatkami, np. z jabłkiem i cynamonem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?