Tuńczykowa sałatka z porem

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj jajka na twardo. Paprykę oraz ugotowane jajka pokroić w kostkę.
  2. Umytego pora pokroić w półkrążki, posolić, odstawić do zmięknięcia. Odcisnąć.
  3. Ogórki pokroić w kostkę i z groszkiem osączyć.. Do pora dodać jajka z papryką, groszek, ogórki oraz osączonego tuńczyka.
  4. Dodać majonez oraz do smaku sól i pieprz.
  5. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

Opis przepisu:

Tuńczykowa sałatka z porem to propozycja dla tych, którzy lubią wyraziste i aromatyczne przekąski. Groszek i papryka nadadzą sałatce lekko słodkawego posmaku, ale przeciwwagą dla nich będzie por i ogórek kwaszony. Majonez Dekoracyjny WINIARY połączy wszystko w jedną całość i nada tuńczykowej sałatce z porem aksamitnego wykończenia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?