1

2

Przepisy

Polędwica w czosnku pieczona

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 300 minut

porcje: 4 porcje

I do ziemniaczków i do kanapek. Zawsze smakuje pysznie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Plastrami czosnku obłożyć polędwiczki, zawinąć w folię aluminiową. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
  2. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Polędwiczki piec około 50 minut- 1 godziny. Przed końcem pieczenia rozerwać folię aby mięso się przyrumieniło.
  3. Pokroić i podawać.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: