Polędwica pieczona w czosnku

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Plastrami czosnku obłożyć polędwiczki, zawinąć w folię aluminiową. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
  2. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Polędwiczki piec około 50 minut- 1 godziny. Przed końcem pieczenia rozerwać folię aby mięso się przyrumieniło.
  3. Pokroić i podawać.

Opis przepisu:

Polędwica pieczona w czosnku z dodatkiem ziemniaków lub batatów idealnie sprawdzi się na obiad w rodzinnej atmosferze, a po wystudzeniu wspaniale nada się na kanapki z dodatkiem świeżej sałaty i pomidora. Danie wykonasz z łatwością, wystarczy natrzeć mięso aromatycznymi przyprawami, aby po upieczeniu rozkoszować się soczystą polędwicą pieczoną w czosnku

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?