Risotto z kurczakiem

4/5 4 38 5 1
4/5 4 38 5 1
  • Przygotowanie: 42 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść Rosół wołowy WINIARY w 500 ml wrzącej wody.
  2. Mięso pokrój w paski, a cebulę oczyść i pokrój w kostkę.
  3. Dokładnie poszatkuj kapustę.
  4. Rozpuść masło na głębokiej patelni. Dodaj suchy ryż, mięso, kapustę i cebulę. Smaż ok. 5 minut.
  5. Stopniowo dolewaj Rosół wołowy WINIARY, ciągle mieszając. Duś risotto ok. 15 minut.
  6. Podawaj posypane natką pietruszki.

Opis przepisu:

Risotto po polsku - z kawałkami kurczaka, cebulą i białą kapustą. Składniki dania - łącznie z ryżem - najpierw podsmażamy na maśle, a potem dusimy w esencjonalnym Rosole wołowym WINIARY, dzięki temu zyskują charakterystyczny, intensywny smak. Podajemy posypane natką pietruszki lub gałązkami ziół na obiad.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?