1

2

Przepisy

Risotto z kurczakiem

4/5 4 37 5 1

przygotowanie: 42 minuty

porcje: 4 porcje

360 calories kalorie: 360 kcal / porcja

Risotto po polsku - z kawałkami kurczaka, cebulą i białą kapustą. Składniki dania - łącznie z ryżem - najpierw podsmażamy na maśle, a potem dusimy w esencjonalnym Rosole wołowym WINIARY, dzięki temu zyskują charakterystyczny, intensywny smak. Podajemy posypane natką pietruszki lub gałązkami ziół na obiad.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść Rosół wołowy WINIARY w 500 ml wrzącej wody.
  2. Mięso pokrój w paski, a cebulę oczyść i pokrój w kostkę.
  3. Dokładnie poszatkuj kapustę.
  4. Rozpuść masło na głębokiej patelni. Dodaj suchy ryż, mięso, kapustę i cebulę. Smaż ok. 5 minut.
  5. Stopniowo dolewaj Rosół wołowy WINIARY, ciągle mieszając. Duś risotto ok. 15 minut.
  6. Podawaj posypane natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: