1

2

Przepisy

Kurki w sosie śmietanowym

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

Pyszne kurki w śmietanie z dodatkiem koperku.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę.
  2. Kurki umyć, oczyścić, większe pokroić na kawałki. Dodać do cebulki, dusić razem pod przykryciem. W razie potrzeby podlać odrobinę wodą. Kiedy grzybki będą miękkie przyprawić je solą i pieprzem.
  3. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do kurek. Dodać umyty i drobno posiekany koperek. Dusić razem kilka minut. Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: