Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Oceń ten przepis!

4/5 4 61 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 61 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę umyć i osuszyć. Bardzo drobno poszatkować. Posolić i odstawić na 15 minut, aby zmiękła.
  2. Cebulkę pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Dodać majonez oraz do smaku sól, pieprz oraz Jarzynkę.
  3. Skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.

Opis przepisu:

Tradycyjne uzupełnienie drugiego dania, czyli surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czerwona kapusta najlepiej smakuje z kwaśnymi dodatkami, dlatego skrapiamy surówkę sokiem z cytryny, a następnie podajemy tak, jak lubimy najbardziej - na ciepło lub na zimno.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?