Udko w przyprawach z parowaru

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą oraz przyprawami i ziołami. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc.
  2. Po tym czasie przełożyć do parowaru.
  3. Gotować przez 35 minut.
  4. Podawać natychmiast po przyrządzeniu. Najlepiej smakuje z parowanymi warzywami, ale można spróbować również innych dodatków.

Opis przepisu:

Pożywne udko z kurczaka gotowane na parze w pysznych przyprawach to lekka odmiana smażonego na obiad mięska. Wypróbuj łatwy i szybki przepis na udko w aromatycznych przyprawach z parowaru. Jako dodatek możesz podać gotowane ziemniaczki oprószone zieleniną, warzywa na parze lub czerwone buraczki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?