BOCZNIAKI Z PATELNI ze szpinakiem i warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jeśli świeży szpinak, to przebrać, umyć. Jeśli mrożony to rozmrozić.
  2. Papryki umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w podobną kostkę co papryki.
  3. Grzyby umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski.
  4. Pietruszkę umyć, osuszyć i posiekać.
  5. Na większej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i poddusić na nim paprykę i cebulę. Dodać przyprawy i wymieszać.
  6. Dodać szpinak i całość dusić jeszcze ok. 10 min.
  7. Na pozostałym oleju smażyć grzyby, ok. 10 min. aż powstały sok wyparuje.
  8. Do grzybów dodać zmiażdżony czosnek. Grzyby dodać do warzyw i delikatnie wymieszać.
  9. Przed podaniem posypać pietruszką.

Opis przepisu:

Boczniaki z patelni ze szpinakiem i warzywami to wspaniała propozycja na obiad jednodaniowy. Mnogość składników sprawia, że danie na talerzu wygląda nad wyraz soczyście i kolorowo. Papryki, cebula, czosnek i szpinak są smakowitym tłem dla aromatycznych boczniaków przyrządzonych na patelni. Jeśli lubisz dania mięsne, to wystarczy, że do boczniaków z patelni ze szpinakiem i warzywami dodasz kotleciki mielone z indyka lub polędwiczki wieprzowe w jasnym sosie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?