składniki:
liczba porcji:












Przygotowanie:
- Duży kawałek słoniny kroimy w paseeczki, a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Wrzucamy do garnka.
- Wstawaimy na gaz i w tym czasie kroimy cebule w kosteczkę, dość drobną.
- Słonina powinna się już nam powoli zacząć przetapiać. Zamieszać od czasu do czasu.
- Cebulę dodajemy po trochu i za każdym razem mieszamy. Nie można dodać odrazu calej, ponieważ zacznie nam kipiec.
- Dodajemy sół, pieprz i majeranek do smaku.
- Rozlewamy do salaterek.
Opis przepisu:
Autor: dam809Smalec ze słoniny kojarzy się przede wszystkim z wielką pajdą chleba i ogórkiem kiszonym. I słusznie! Ten przysmak możemy przyrządzić samodzielnie stosując się do naszego przepisu. Warto – wrażenia przyniosą nam na myśl smak dzieciństwa i babcinej kuchni. Polecamy ten kulinarny wehikuł czasu!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?