Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Deser z gruszkami i mascarpone

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na suchą patelnię rozsypać cukier. Podgrzewać nie mieszając, aż się rozpuści i zbrązowieje.
  2. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do karmelu, zamieszać. Smażyć na dużym ogniu, aż płyn odparuje.
  3. Gruszki przełożyć do pucharków.
  4. Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder i serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Masę serowo-śmietanową wyłożyć na gruszki.

Opis przepisu:

Kolejny deser, który rozbudza wyobraźnię. Karmelizowane gruszki i serek mascarpone tworzą razem niesamowity duet, który zachwyca podniebienie każdego łasucha. Trudno im się oprzeć, a to przez wspaniały wygląd i bardzo zachęcający aromat. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?