Szpinak świeży na maśle z czosnkiem niedźwiedzim

Oceń ten przepis!

5/5 5 21 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 21 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak świeży przebieramy i płuczemy
  2. przekładamy szpinak na patelni
  3. dodajemy masełko, podduszamy i doprawiamy czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim - dusimy 10 minut
  4. Podajemy na ciepło jako dodatek

Opis przepisu:

Szpinak to dla wielu z nas zmora dzieciństwa. Przekonaj się, że to warzywo jest pyszne - grunt to umiejętne przyrządzenie go! Jeśli na przykład poddusisz go z dodatkiem masełka i czosnku niedźwiedziego, szpinak świeży na maśle stanie się idealnie kremowym dodatkiem do obiadu. Kto spróbuje tak przyrządzonego szpinaku, pokocha go na zawsze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?