Polędwica w curry i śmietanie

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso natrzeć wyciśniętym czosnkiem i przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny.
  2. Mięso kłaść na rozgrzany olej, zrumienić z każdej strony.
  3. Mięso zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
  4. Jak mięso będzie miękkie wlać śmietanę i dusić jeszcze 5-10 minut.
  5. Mięso kroić na porcje, podawać z sosem.

Opis przepisu:

Polędwica wieprzowa jest rodzajem mięsa, które świetnie komponuje się z czosnkiem i przyprawami. Dlatego przed duszeniem mięsa dobrze jest natrzeć je dodatkami i włożyć do lodówki na dwie godziny dla przegryzienia się smaków. Sprawdź, jak prezentuje się polędwica w curry i śmietanie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?