Pieczarki duszone z cebulką

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki i cebulę pokroić. Podlać oliwą i dusić pod przykryciem przez 20 minut.
  2. Doprawić do smaku Ziarenkami Smaku, pieprzem i czosnkiem.
  3. Podawać z ziemniakami i mięsem. Może też posłużyć jako farsz do pizzy bądź zapiekanek.

Opis przepisu:

Rozpływające się w ustach pieczarki duszone z cebulką, a także dodatkiem Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i charakternego czosnku. Pokrojone w kostkę pieczarki z cebulką i przyprawami dusimy na oliwie, dzięki czemu stają się jeszcze bardziej delikatne i aromatyczne. Pieczarki duszone idealnie sprawdzą się w roli sosu do mięsa, klusek śląskich czy gotowanych ziemniaków, a także jako farsz do pizzy czy zapiekanek. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?