Sałatka z roszponką i jajkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 1

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajko ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupki.
  2. Jajko, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z roszponką i przekrojonymi na 4 części pomidorkami. Oprószyć solą i pieprzem.
  3. Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą.
  4. Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać.

Opis przepisu:

Sałatka z roszponką i jajkiem to pyszne danie, które możesz serwować do każdego posiłku w ciągu dnia, zawsze sprawdzi się wyśmienicie. Jajko ugotuj i pokrój w kosteczkę, a następnie połącz z wcześniej pokrojonymi w odpowiednie wielkości warzywami. Całość pięknie zespoli pyszny sos wykonany z octu, oleju, cukru i musztardy. Wspaniała sałatka z roszponką i jajkiem jest bardzo łatwa w wykonaniu i nie zajmie Ci dużo czasu, przekonaj się już dziś!:)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?