składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Jajko ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupki.
- Jajko, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z roszponką i przekrojonymi na 4 części pomidorkami. Oprószyć solą i pieprzem.
- Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą.
- Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać.
Opis przepisu:
Autor: BeatrisSałatka z roszponką i jajkiem to pyszne danie, które możesz serwować do każdego posiłku w ciągu dnia, zawsze sprawdzi się wyśmienicie. Jajko ugotuj i pokrój w kosteczkę, a następnie połącz z wcześniej pokrojonymi w odpowiednie wielkości warzywami. Całość pięknie zespoli pyszny sos wykonany z octu, oleju, cukru i musztardy. Wspaniała sałatka z roszponką i jajkiem jest bardzo łatwa w wykonaniu i nie zajmie Ci dużo czasu, przekonaj się już dziś!:)
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?