Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prosta sałatka z rukolą i roszponką to smaczny dodatek do obiadu, który przygotujesz w 20 minut. Sałatkę przyrządzamy z dwóch rodzajów sałat, pomidorków i cebuli, a sekret jej smaku tkwi w sosie musztardowo-keczupowym, który dodajemy do sałatki przed podaniem. Sałatkę z rukolą i roszponką jedz schłodzoną, bo tak smakuje najlepiej. Możesz także wypróbować inny przepis na sałatkę z roszponką.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Obie sałaty wymieszać, dodać do nich przekrojone na 4 części pomidorki i pokrojone w piórka cebule.
Krok 2
2 min
Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Ocet wymieszać z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem.
Krok 4
3 min
Sosem polać sałatkę, wymieszać. Podawać np. jako dodatek do obiadu.
Krok 1
z
4
Obie sałaty wymieszać, dodać do nich przekrojone na 4 części pomidorki i pokrojone w piórka cebule.
Krok 2
z
4
Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
z
4
Ocet wymieszać z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem.
Krok 4
z
4
Sosem polać sałatkę, wymieszać. Podawać np. jako dodatek do obiadu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1