Prosta sałatka z rukolą i roszponką

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obie sałaty wymieszać, dodać do nich przekrojone na 4 części pomidorki i pokrojone w piórka cebule.
  2. Oprószyć solą i pieprzem.
  3. Ocet wymieszać z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem.
  4. Sosem polać sałatkę, wymieszać. Podawać np. jako dodatek do obiadu.

Opis przepisu:

Prosta sałatka z rukolą i roszponką to smaczny dodatek do obiadu, który przygotujesz w 20 minut. Sałatkę przyrządzamy z dwóch rodzajów sałat, pomidorków i cebuli, a sekret jej smaku tkwi w sosie musztardowo-keczupowym, który dodajemy do sałatki przed podaniem. Sałatkę z rukolą i roszponką jedz schłodzoną, bo tak smakuje najlepiej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?