Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Rolada z indyka

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso rozciąć i rozbić tłuczkiem tak, żeby powstał jeden duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry sera, cebulę pokrojoną w piórka, pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka i roszponkę.
  2. Zwinąć w roladę, spiąć wykałaczkami i kłaść na rozgrzany olej. Posypać z każdej strony przyprawą do kurczaka.
  3. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, na rumiano z każdej strony.
  4. Gotową roladę podzielić na porcje.

Opis przepisu:

Rolada z indyka z pewnością może urozmaicić każdy rodzinny obiad. Kolorowy farsz, zawinięty w indyczej piersi, nada potrawie fantazyjnego wyglądu, który będzie podkreślony rumiano usmażonym mięsem. Dodatkowym atutem przepisu jest ser żółty, który będzie rozpuszczał się w ustach w trakcie jedzenia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?