Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Indyk w marynacie musztardowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 14 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 12 min.

  • Porcje 4

4/5 4 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Musztardę wymieszać z oliwą, octem, bazylią i pieprzem cytrynowym.
  2. Do marynaty włożyć mięso, odstawić na min. 1 godzinę do lodówki.
  3. Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na niewielkim ogniu na rumiano z obu stron.
  4. Usmażone mięso kroić w plastry. Podawać np. z puree z ziemniaków.

Opis przepisu:

Indyk to jedno z najczęściej polecanych mięs, szczególnie dla tych, którzy dbają o linię. Aby to chude mięso pozostało soczyste i pyszne, przygotuj je w aromatycznej marynacie musztardowej z bazylią i pieprzem cytrynowym. Im dłużej będziesz marynować pierś indyka, tym lepiej przejdzie ona smakiem przypraw, więc wstaw je do lodówki na minimum 1 godzinę. A jeszcze lepiej - na całą noc! Potem marynowaną pierś z indyka wystarczy usmażyć i podać z puree ziemniaczanym lub - w wersji light - puree z selera.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?