Sałatka z roszponką

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Porcje 1

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do roszponki dodać pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę, przekrojone na 4 części pomidorki, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i przekrojone na pół winogrona.
  2. Oprószyć solą i pieprzem.
  3. Z octu, oliwy, cukru i musztardy ukręcić sos.
  4. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.

Opis przepisu:

Sałatka z roszponką to ciekawy pomysł na lunch do pracy czy na uczelnię. Winogrona przełamią smak warzyw, dzięki czemu zyskasz lekko słodkawą kompozycję. Sałatkę z roszponką uzupełni sos z mieszanki oliwy, cukru i musztardy. Niezwykłe połączenie sprawi, że nie raz wrócisz to tak łatwego i pysznego przepisu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?