Filet z kurczaka z porem

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki.
  2. Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i papryką, smaż na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron przez około 20 minut. Po tym czasie zdejmij mięso z patelni i zabezpiecz przed wystudzeniem.
  3. Oczyść pora i pokrój go w krążki, następnie usmaż do miękkości na tym samym tłuszczu.
  4. Na patelnię z porem dodaj pomidory i odsączoną fasolę, dopraw całość Przyprawą w płynie i pieprzem.
  5. Warzywa wyłóż na talerze, ułóż na nich filety pokrojone w plastry.
  6. Podawaj ze smażonymi ziemniakami.

Opis przepisu:


Jeżeli filet z piersi kurczaka jest dla Ciebie doskonałą podstawą do eksperymentowania w kuchni – wspomnijmy chociażby sprawdzony przepis na danie z piersi kurczaka z nadzieniem czy też pomysł kurczaka po tajsku z mlekiem kokosowym – z pewnością spodoba Ci się nasz prosty przepis na filet z kurczaka z porem.

Dla wzbogacenia kompozycji warto dodać do potrawy także przyprawy, szczególnie czerwoną paprykę i Ziarenka Smaku WINIARY oraz warzywa. Dla nas najlepsze okazały się pomidory i czerwona fasola, które podkreśliły włoski charakter dania. Potrawa smakuje wybornie z tradycyjną włoską bułką – ciabattą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?