Domowa mielonka

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 40 min.

  • Porcje 10

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sól peklową rozmieszać z zimną wodą, dodać do mięsa.
  2. Dodać do niego również obrany i wyciśnięty czosnek, sól czosnkową, przyprawę w płynie i pieprz. Dokładnie wymieszać.
  3. Mięsem napełnić słoiki do 3/4 wysokości.
  4. Pasteryzować około godzinę i następnego dnia 30-40 minut.

Opis przepisu:

Domowa mielonka to ciekawy pomysł na obiad, który możemy zjeść po dłuższym czasie. Samodzielnie przygotowana smakuje wyśmienicie, a to dzięki satysfakcji z włożonej w nią pracy. Przyprawa do zup, sosów i sałatek WINIARY podkreśli smak mięsa i doda mu wyrazistego aromatu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?