1

2

Przepisy

Placuszki z cukinią bez mąki

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 2 porcje

Placuszki są lekkie, szybkie do zrobienia, a tak pyszne, że znikają w kilka minut! Ja podaję z ulubionym sosem, ale równie dobrze smakują samodzielnie - oczywiście posypane kiełkami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć na tarce (duże oczka) wraz ze skórą. Odcisnąć nadmiar wody.
  2. Jajka ubić trzepaczką, dodać ziarenka smaku, odsączoną cukinię. Wymieszać.
  3. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką masę jajeczno-cukiniową, smażyć niewielkie placuszki z dwóch stron, odsączać je na ręczniku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  4. Wyłożyć na talerz, posypać kielkami rzodkiewiek i jeść, bo zaraz znikną w ustach reszty domowników :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: