Ryż z jabłkiem i śmietaną

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, wyjąć z woreczka.
  2. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z ryżem i sokiem z cytryny.
  3. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, wymieszać.
  4. Bitą śmietanę rozłożyć na ryżu z jabłkiem.

Opis przepisu:

Ryż z jabłkiem i śmietaną to popularny deser, którym zajadać się będą najmłodsi. Jest łatwy do przyrządzenia, a jego smak zadowoli również tych większych łasuchów. Dla wzmocnienia aromatu możemy dodać cynamon. Tak przygotowany deser błyskawicznie zniknie z talerza!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?