Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką chłopską

Oceń ten przepis!

4/5 4 115 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 25

4/5 4 115 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciasto francuskie rozwijamy na papierze, smarujemy je na całej powierzchni ketchupem.
  2. Następnie na cała powierzchnię ścieramy żółty ser gouda, układamy szynkę.
  3. Ciasto francuskie zawijamy jak roladę dość mocno dociskając.
  4. Roladkę kroimy na krążki około 1,5 cm. Przekładamy ślimaki na pąłsko
  5. Przekładamy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. pieczemy około 15-17 minut. Ślimaki mają być zarumienione.
  6. Podajemy zarówno na cipeło jak i na zimno

Opis przepisu:

Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką chłopską to przekąska idealna na przyjęcia dla znajomych czy rodziny. Przyrządzamy je bardzo prosto – ciasto francuskie smarujemy ketchupem, nakładamy na nie ser i szynkę, zawijamy całość w roladę, kroimy na kawałki i pieczemy. Ślimaki z ciasta francuskiego z serem i szynką smakują tak samo dobrze podane na ciepło, jak i na zimno.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?