Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Naleśniki z mascarpone i bananem

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajko roztrzepać z cukrem waniliowym. Dodać do niego mąkę, mleko i wodę. Wszystko dokładnie wymieszać.
  2. Smażyć cienkie naleśniki z dwóch stron na złoty kolor, aż do wyczerpania ciasta.
  3. Banana obrać, rozgnieść widelcem. Dodać do niego sok z cytryny i mascarpone, dokładnie wymieszać.
  4. Masę rozłożyć na każdym naleśniku. Zwijać je w ruloniki.
  5. Podawać od razu po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Przepis na delikatne naleśniki z ciasta z mąki, mleka, jajka, wody gazowanej i Cukru wanilinowego WINIARY z aksamitnym nadzieniem z serka mascarpone i banana z dodatkiem soku z cytryny. Naleśniki z mascarpone i bananem zwijaj w rulony lub składaj w trójkąty i podawaj jeszcze ciepłe pod pierzynką z cukru pudru.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?