Tortilla z gyrosem

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 12 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte mięso pokroić w kostkę. Zalać oliwą i oprószyć przyprawą gyros. Wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki.
  2. Po tym czasie usmażyć na mocno rozgrzanej patelni.
  3. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać czosnek. Zmiksować razem, przyprawić solą i pieprzem.
  4. Placki do tortilli podgrzać na mocno rozgrzanej patelni.
  5. Na każdym placku ułożyć trochę sałat. Na sałatach plastry pomidora i ogórka. Delikatnie polać ketchupem.
  6. Na to ułożyć mięso i cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać paprykę pokrojoną w plastry. Polać sosem czosnkowym.
  7. Zwinąć. Można dodatkowo część placka zawinąć folią aluminiową, aby się nie rozpadał.

Opis przepisu:

Pyszne, drobiowe mięsko gyros podane w warzywami i pysznym czosnkowym sosem i ketchupem w plackach tortilla.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?