Karmelizowane jabłka

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki (aby jabłka nie ściemniały należy wkładać cząstki owoców do zimnej wody z kwaskiem cytrynowym ,a potem wodę dokładnie odlać)
  2. Na najszerszej patelni jaką mamy rozpuścić cukier dodać wodę,cynamonem i otarta skórką z jednej cytryny
  3. Do gęstego syropu z jabłek i smażyć je tylko delikatnie potrząsając patelnią do momentu,aż jabłka zrobią się miękkie i szkliste.
  4. Gorące jabłka razem z syropem przekładamy do słoików,zakręcamy i odstawiamy to ostygnięcia .

Opis przepisu:

Karmelizowane jabłka to idealny deser na jesień. Aromatyczne dodatki cynamonu i startej skórki z cytryny idealnie podkreślają smak owoców, a cukier sprawia, że jabłka stają się deserem, który pokochają wielbiciele słodkości. Karmelizowane jabłka to dodatek doskonały do deserów ¬– budyniów, lodów, ciast, racuchów i wielu innych!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?