1

2

Przepisy

Klopsy w sosie chrzanowym

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Smaczne klopsiki w sosie chrzanowym

składniki:

Liczba porcji:

Mięso

Sos

Przygotowanie:

  1. Mięso mielimy
  2. Bułkę moczymy w mleku. Czosnek i cebulkę drobno siekamy. Mięso mielimy. Do mięsa dajemy jajko, wyciśniętą bułkę, czosnek z cebulką oraz przyprawy, wyrabiamy ciasto.
  3. Z ciasta toczymy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i pieczemy na rozgrzanym tłuszczu.
  4. SOS; wodę gotujemy z kostką rosołową. Dodajemy starty chrzan. Na patelni rozgrzewamy smalec, dajemy mąkę tylko nie rumienimy, podlewamy niewielką ilością wody i energicznie mieszamy. Jak będzie gęstnieć wlewamy do garnka. Gotujemy ok. 2 min. Przygotowanym sosem zalewamy klopsy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: