Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Klopsy w sosie chrzanowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Mięso

Sos

Przygotowanie:

  1. Bułkę moczymy w mleku. Czosnek i cebulkę drobno siekamy. Mięso mielimy. Do mięsa dajemy jajko, wyciśniętą bułkę, czosnek z cebulką oraz przyprawy, wyrabiamy ciasto.
  2. Z ciasta toczymy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i pieczemy na rozgrzanym tłuszczu.
  3. SOS: wodę gotujemy z kostką rosołową. Dodajemy starty chrzan. Na patelni rozgrzewamy smalec, dajemy mąkę (tylko nie rumienimy), podlewamy niewielką ilością wody i energicznie mieszamy. Jak będzie gęstnieć wlewamy do garnka. Gotujemy ok. 2 minuty. Przygotowanym sosem zalewamy klopsy.

Opis przepisu:

Smaczne klopsiki w sosie chrzanowym to nasza propozycja na niedzielny obiad. Klopsy są pyszne same w sobie, ale sos chrzanowy wzbogaci ich smak o lekko pikantne nuty. Dzięki temu zyskujemy całość, która będzie świetnie smakować, pachnieć oraz wyglądać. Domownicy będą zachwyceni! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?