Surówka do obiadu z kapusty pekińskiej

Oceń ten przepis!

4/5 4 37 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 5

4/5 4 37 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę pekińską drobniutko szatkujemy.
  2. Marchew obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  3. Pomidora myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
  4. Do miski przekładamy kapustę, marchewkę, dodajemy pokrojonego pomidora. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Surówka do obiadu w bardzo łatwej w przyrządzeniu wersji, czyli z kapusty pekińskiej z dodatkiem startej marchewki i pokrojonego w kostkę pomidora. Proste, prawda? Co więcej, surówka z kapusty pekińskiej jest lekka, bo nie dodajemy do niej żadnych sosów, a jedynie sól i pieprz. Do dzieła!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?