Risotto z papryką i kiełbasą

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 3

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelnie wkładamy masło dodajemy ryż i przesmażamy, aż ryż będzie perłowy.
  2. Wówczas zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy sól i gotujemy ryż do odparowania całkowitego wody.
  3. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. papryki myjemy i oczyszczamy z nasion i kroimy w paski bądź kostkę.
  4. Na patelni podsmażamy na oleju cebulę z kiełbasą dodając jarzynkę.
  5. Dodajemy paprykę - przesmażamy.
  6. Kiedy ryż mamy ugotowany dodajemy do niego kiełbaskę z cebulą oraz papryką. Całość mieszamy.
  7. Dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy solą, maggi i pieprzem.
  8. Dane gotowe do podania - smacznego!

Opis przepisu:

Risotto z papryką i kiełbasą to genialna i uniwersalna potrawa. Może pełnić rolę obiadu, kolacji, a nawet przystawki. Przygotowanie nie jest czasochłonne ani trudne, dzięki czemu z tym daniem poradzą sobie nawet mniej wprawieni kucharze. Dodanie przyprawy maggi WINIARY pod koniec pomoże nam osiągnąć maksymalne wrażenia smakowe. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?