Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Miód rozgrzać z cukrem do rozpuszczenia cukru.
  2. Jabłka obrać pokroić na mniejsze kawałki (patrz zdjęcie).
  3. Pokrojone jabłka wrzucić na patelnie do miodu- całość smażyć do miękkości jabłek.
  4. Miękkie jabłka przełożyć na talerzyk do ostygnięcia.
  5. Czekoladę zetrzeć na tarce. Na cieście francuskim wyłożyć ostudzone jabłka, posypać po nich czekoladą.
  6. Zwinąć ciasto jak roladę. Lekko ponacinać. Posmarować białkiem. Posypać dekoracyjnym cukrem.
  7. Ciasto pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza. Ciasto pieczemy około 20 minut. Podajemy np. z lodami śmietankowymi lub zajadamy same.

Opis przepisu:

Ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą to pyszny przepis na słodki deser. Do tego przepisu idealnie pasują lody czekoladowe. Takie połączenie z pewnością rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodkości. Sprawdź nasz przepis na ciasto francuskie z jabłkami i czekoladą!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • aniolekania
    Fajny przepis :) Szybki i prosty. Lekko go zmodyfikuję bo nie mam czekolady, ale za to mam naturalne kakao, więc liczę że też się uda :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?