Brukselka do obiadu

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brukselkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie około 15-20 minut.
  2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj bułkę tartą, przesmaż razem i dodaj do ugotowanej brukselki, wymieszaj.

Opis przepisu:

Brukselka do obiadu to pomysł na pyszne warzywo, które możesz przygotować o każdej porze roku. Jednak w sezonie na brukselkę gotuj młodą, świeżą i pyszną i zajadaj się nią do woli. Natomiast w zimie, kiedy nie masz dostępu do świeżych warzyw, korzystaj z mrożonek, które również sprawdzą się w przygotowaniu brukselki do obiadu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?