1

2

Przepisy

Pasztet z piekarnika

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 10 porcji

Domowy pasztet pieczony w piekarniku

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie mięsa razem z wątróbką dokładnie myjemy, zalewamy wodą dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, tymianek i gotujemy na wolnym ogniu ok 1 godziny.
  2. Ugotowane mięsa wyciągamy, chłodzimy, usuwamy kości z udka i wszystko mielimy. Zmielone mięsa łączymy z namoczoną bułką, jajkami i przyprawami połącz z jajkami, przyprawami wyrabiamy na jednolitą masę.
  3. Następnie blaszkę wykładamy słoniną i dajemy przygotowane mięso. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 1 godziny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: