Napoleonka na herbatnikach

Oceń ten przepis!

4/5 4 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 6

4/5 4 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Odlewamy 2 szklanki mleka a pozostałe wstawiamy na gaz. Dodajemy do mleka margarynę. Gdy margaryna zacznie się topi dajemy cukry.
  2. Pozostałe mleko przekładamy do wysokiego naczynia, dajemy jaja, wsypujemy mąkę pszenną, zawiesinę budyniową miksujemy na jednolitą masę.
  3. Zawiesinę wlewamy na gotujące się mleko, szybko mieszamy aż do całkowitego zgęstnienia.
  4. Herbatniki układamy na blaszce, rozsmarowujemy na nich delikatnie budyń na całej powierzchni.
  5. Przykrywamy pozostałymi herbatnikami. Kroimy i gotowe.

Opis przepisu:

Napoleonka na herbatnikach do pyszne ciasto, które z pewnością rozkocha w sobie wszystkich miłośników słodyczy. Połączenie herbatników i budyniu o smaku waniliowym WINIARY z pewnością długo zapadnie w pamięci wszystkich koneserów słodkości. Sprawdź nasz przepis na napoleonkę na herbatnikach!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?