1

2

Przepisy

Napoleonka na herbatnikach

4/5 4 15 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Pyszne, szybkie ciasto.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Odlewamy 2 szklanki mleka a pozostałe wstawiamy na gaz.
  2. Dodajemy do mleka margarynę.
  3. Gdy margaryna zacznie się topi dajemy cukry.
  4. Pozostałe mleko przekładamy do wysokiego naczynia, dajemy jaja
  5. Wsypujemy mąkę pszenną.
  6. Zawiesinę budyniową miksujemy na jednolitą masę.
  7. Zawiesinę wlewamy na gotujące się mleko.
  8. Szybko mieszamy aż do całkowitego zgęstnienia.
  9. herbatniki układamy na blaszce.
  10. Wykładamy budyń na herbatniki.
  11. Rozsmarowujemy delikatnie budyń na całej powierzchni.
  12. Przykrywamy pozostałymi herbatnikami.
  13. Kroimy i gotowe.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: