Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i pomidorami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obieramy, pomidory oparzamy wrzątkiem. Z pomidorów ściągamy skórkę, następnie pomidory kroimy w kosteczkę.
  2. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach na tarce do jarzyn.
  3. Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski, dodajemy pomidory.
  4. Całość mieszamy.
  5. Następnie dodajemy startą marchewkę.
  6. Wszystkie składniki mieszamy raz jeszcze. Doprawiamy do smaku solą ziołowa i pieprzem.
  7. Szczypiorek siekamy.
  8. Surówkę podajemy posypując szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Domowa surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów i marchewki to świetny dodatek do dania głównego, który podkreśli zwłaszcza smak różnych mięs i ryb. Domowy sposób przygotowania i wyjątkowy smak, który podbije Wasze kubki smakowe, z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?