Kebab na frytkach

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę.
  2. Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
  3. Smażymy na złoty kolor.
  4. Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki.
  5. Nakładać na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapustę pekińską, pomidory, sos czosnkowy, kapustę i to polać ketchupem.

Opis przepisu:

Klasyczny street food w domowym wydaniu. Kebab z mięsa z kurczaka, w towarzystwie świeżych warzyw, sosu czosnkowego WINIARYmajonezu dekoracyjnego WINIARY, to przysmak, który zasmakuje nie tylko dorosłym, ale i najmłodszym członkom rodziny. A dodatek w postaci frytek sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej nietypowe. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?