Krupnik z papryką i porem

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 6

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Skrzydełka umyć, zlać ok.1,5 - 2 l.wody. Zagotować.
  2. Zebrać szumowiny. Dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy.
  3. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do wywaru i gotować razem ok. 20 minut.
  4. Papryki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości.
  5. Por oczyścić, umyć i pociąć w krążki.
  6. Na rozgrzanym maśle lub margarynie poddusić por i paprykę. Dodać do zupy.
  7. Zupę krupnik Winiary przygotować według przepisu na opakowaniu. Wlać do zupy z warzywami i calość gotowa jeszcze około 10 minut.
  8. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup.
  9. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Opis przepisu:

Krupnik z papryką i porem zawiera w sobie wszystko to, co sycąca zupa powinna. Krupnik polska Nasza Specjalność WINIARY w połączeniu z Przyprawą w płynie MAGGI, mięsem i warzywami jest niezwykle aromatyczną propozycją. Zobacz, jak przygotować smaczny krupnik.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?