1

2

Przepisy

Maślano-cytrynowa polewa

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 5 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 10 porcji

Prosta polewa-lukier do ciast.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło przełożyć do garnuszka, roztopić i przestudzić.
  2. Do roztopionego masła dodać sok z cytryny i cukier puder.
  3. Wszystko dokładnie wymieszać. Powoli dolewać wodę (po kilka kropelek) i mieszać. Wody dolać tyle, żeby polewa miała konsystencję gęstej śmietany.
  4. Gotową polewą-lukrem dekorować ciasta, ciasteczka...

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: