Kruche ciastka posypane cukrem

Oceń ten przepis!

5/5 5 110 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 1

5/5 5 110 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiewamy przez sito dodajemy cukier puder oraz wanilinowy.
  2. Dodajemy posiekaną margarynę oraz żółtka i ewnetualnie łyżkę śmietany.
  3. Ciasto należy zagnieść i schłodzić w lodówce.
  4. Następnie ciasto należy rozwałkować i wykrawać szklanką ciastka.
  5. Ciastka należy ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem.
  6. Ciastka na wierzchu należy posypać grubym cukrem.
  7. Ciastka pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku około 10-15 minut. Na złoty kolor.

Opis przepisu:

Jeśli masz ochotę na sentymentalny powrót do dzieciństwa, przepis na kruche ciastka będzie idealny. To ciasteczka jak u babci - z dodatkiem śmietany, margaryny i Cukru wanilinowego WINIARY, a do tego - grubo posypane cukrem. Kruche ciastka są bardzo delikatne, dlatego zadbaj o odpowiednią grubość ciasta.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?