Zupa pomidorowa wyśmienita

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 17 min.

  • Porcje 4

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz cebulę i drobno ją pokrój.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i drobno je pokrój.
  3. Cebulę smaż na 1 łyżce masła przez 5 minut, dodaj pomidory i smaż kolejne 5 minut.
  4. Kostki bulionowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody.
  5. Pomidory i cebulę zmiksuj i wymieszaj z bulionem.
  6. Dodaj serek topiony i gotuj około 2 minut (do rozpuszczenia serka).
  7. Dopraw keczupem i sosem tabasco.
  8. Chleb pokrój w kostkę, usmaż na 1 łyżce masła i posyp tartym serem.
  9. Zupę podawaj z grzankami.

Opis przepisu:

Zamiast zwykłej pomidorówki zupa pomidorowa wyśmienita! Aksamitnie kremowa, z dodatkiem śmietankowego serka topionego, na aromatycznym Bulionie warzywnym WINIARY, doprawiona keczupem i sosem tabasco. Zupa pomidorowa wyśmienita najlepiej smakuje przyrządzona ze świeżych pomidorów, ale można też ugotować ją z pomidorów z puszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?