Biszkopt z masą truskawkową

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 12

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Biszkopt

Masa

Przygotowanie:

  1. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając, dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
  2. Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.
  3. Kroimy zimnny, wystudzony biszkopt.
  4. MASA: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dalej ucierając, dodać żółtko. Następnie dodajemy powoli truskawki, dalej ucierając (truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła).
  5. Przekładamy biszkopt gotową masą.

Opis przepisu:

Lekki biszkopt z masą truskawkową, to idealny deser w czasie sezonu na soczyste, świeże truskawki. Delikatne ciasto jest proste do wykonania, a przygotowanie zajmuje kilka chwil. Wykonaj ciasto na biszkopt i wstaw do piekarnika. W tym czasie możesz sporządzić krem. Masło utrzyj z Cukrem wanilinowym WINIARY i zwykłym, stopniowo dodaj żółtko i truskawki. Gdy masa będzie jednolicie gładka, przełóż nią chłodny już biszkopt. Przygotuj wyjątkowy, letni biszkopt ze słodziutkimi truskawkami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?