1

2

Przepisy

Biszkopt z masą truskawkową

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 12 porcji

Lekki biszkopt z masą truskawkową

składniki:

Liczba porcji:

Biszkopt

Masa

Przygotowanie:

  1. Białka oddzielamy od żółtek
  2. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym
  3. Dalej ubijając dodajemy żółtka
  4. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia
  5. Wylewamy na blaszkę
  6. Pieczemy biszkopt, zimny kroimy
  7. MASA; Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę.
  8. Dalej ucierając dodać żółtko. Następnie dodajemy po troszku truskawek, dalej ucierając.
  9. Truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła.
  10. Przekładamy biszkopt

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: