Kopytka ze szpinakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy. Rozgniatamy praską.
  2. Szpinak drobno siekamy, nadmiar sosku wylewamy.
  3. Na stolnicę kładziemy ziemniaki, szpinak, wbijamy jajko, dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto dodając mąkę pszenną (około 1/2 szklanki- ale ilość zależy od ziemniaków).
  4. Formujemy wałeczki, wycinamy kopytka. Wstawiamy w garnku wodę- do gotującej się wody wrzucamy kopyta i gotujemy od wypłynięcia 2 min.
  5. Sos robimy wg instrukcji na opakowaniu- polewamy gtowym kopytka i podajemy z sałatką.

Opis przepisu:

Tradycyjne kopytka wyśmienicie pasują do wielu dań mięsnych. Propozycja na kopytka ze szpinakiem sprawi, że danie to można podawać z mięsem, ale również jako samodzielne danie bezmięsne. Kopytka ze szpinakiem wyśmienicie smakują polane Sosem pomidorowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?