Placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 12

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, orzechy posiekać.
  2. Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz margarynę.
  3. Na koniec dodać orzechy, rodzynki i jabłka. Delikatnie wymieszać.
  4. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Opis przepisu:

Pyszny placek z orzechami, jabłkami i rodzynkami to smakowita propozycja, która pomoże przechytrzyć jesienną szarugę! Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy, że ubijesz jajka z cukrem, dodasz mąkę wymieszaną z Proszkiem do pieczenia WINIARY i sodą oraz margarynę, a całość połączysz ze słodkimi jabłkami, rodzynkami i orzechami. I gotowe! Aromatyczne ciasto rozniesie po domu piękny zapach pieczonych jabłek i orzechów i umili domownikom jesienne popołudnia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?