Bób z bułką tartą do obiadu

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli. Na wrzątek wrzucamy bób i gotujemy ok. 15 minut.
  2. Odcedzamy i studzimy.
  3. Po wystudzeniu obieramy.
  4. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i mieszamy.
  5. Na to wrzucamy obrany bób. Przekładamy na talerze i posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

Opis przepisu:

W sezonie letnim warto rozsmakowywać się w warzywach i owocach, które pojawiają się na krótko i to raz do roku. Dlatego też pyszny bób warto przygotować na 101 różnych sposobów, aby szybko się nie znudził. Bób z bułką tartą do obiadu to smakowita propozycja na pyszne danie. Pamiętaj, aby bób zaraz po ugotowaniu obficie przelać zimną wodą – wtedy nie straci swojego pięknego zielonego koloru!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?