1

2

Przepisy

Sok z agrestu

5/5 5 10 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 2880 minut

porcje: 3 porcje

Do zimowej herbatki jak znalazł.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Agrest dokładnie myjemy
  2. i przekrawamy na połówki.
  3. Przekładamy do miski i zasypujemy cukrem.
  4. Całość mieszamy i odstawiamy na minimum dwie doby. Od czasu do czasu można przemieszać, żeby cukier całkiem się rozpuścił.
  5. Sok odcedzamy i przelewamy do słoiczków lub butelki.
  6. Pasteryzujemy 5 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: