Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Filety z udek z kurczaka w cebuli

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 13 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy na kawałki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie w rondelku.
  2. Mięso obsypujemy z każdej strony przyprawą do kurczaka, solą czosnkową i imbirem.
  3. Do cebuli dolewamy pół szklanki wody i mieszamy.
  4. Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa - jakieś 20 minut na małym ogniu.

Opis przepisu:

Mięso z udka indyka jest zdecydowanie bardziej soczyste niż mięso z indyczej piersi. Kawałki udka kurczaka dobrze sprawdzają się do różnego rodzaju potrawek, które przygotowuje się na wolnym ogniu, delikatnie dusząc je z warzywami. Przepis na filety z udek z kurczaka w cebuli jest zatem strzałem w dziesiątkę! Indycze udka podawaj z ryżem lub z kaszą oraz z ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?